Sposób przygotowania:
Najlepsze ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie
Składniki temperatura pokojowa.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy. Dodać miękką palmę i olejek pomarańczowy. Mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć składniki z 1 minutę na dość gęste ciasto.
Forma silikonowa niska 25 cm i jedna silikonowa mała 15 cm (do pracy męża). Ciasto rozsmarować w formach, wygładzić wierzch.
Na cieście poukładać gęsto umyte i wypestkowane śliwki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut.
Ciasto w formie dobrze wystudzić.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy. Dodać miękką palmę i olejek pomarańczowy. Mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć składniki z 1 minutę na dość gęste ciasto.
Forma silikonowa niska 25 cm i jedna silikonowa mała 15 cm (do pracy męża). Ciasto rozsmarować w formach, wygładzić wierzch.
Na cieście poukładać gęsto umyte i wypestkowane śliwki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut.
Ciasto w formie dobrze wystudzić.