Sposób przygotowania:
Sernik kakaowy z chałwą na krakersach pieczony
Składniki temperatura pokojowa - jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel". Twaróg śmietankowy przecisnąć przez praskę do ziemniaków do masy jajecznej. Dodać kakao, jogurt gęsty, budyń czekoladowy, kaszę manną i mikserem krótko połączyć składniki. Do masy serowej pokroić nożykiem chałwę i łyżką wymieszać delikatnie.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać połowę połamanych krakersów, wylać masę serową.
Na wierzch masy serowej posypać resztę ale drobniej pokruszonych krakersów, łyżką delikatnie wcisnąć do masy sernika.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec pieczenia można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno się przypiekł wierzch sernika.
W formie sernik wystudzić, najlepiej upiec wieczorem, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać połowę połamanych krakersów, wylać masę serową.
Na wierzch masy serowej posypać resztę ale drobniej pokruszonych krakersów, łyżką delikatnie wcisnąć do masy sernika.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec pieczenia można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno się przypiekł wierzch sernika.
W formie sernik wystudzić, najlepiej upiec wieczorem, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
lukrowanepierniczki
ziutula
Dziękuję i smacznie pozdrawiam.
robaczek
Czekoladka 2
ziutula
mocsłodkości