Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Do miski włożyć masło, cukier ,proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
Wszystko dokładnie zmiksować, dodając po jednym jajku olejek waniliowy (kilka kropli )oraz na koniec przesianą mąkę.Gotowe ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Śliwki rozmrozić,odsączy z nadmiaru soku i poukładać na rozłożonym cieście skórkami do dołu.
Śliwki posypać cukrem cynamonowym lub wymieszanym cukrem z cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Wielkość blaszki 25/37 cm.
Wszystko dokładnie zmiksować, dodając po jednym jajku olejek waniliowy (kilka kropli )oraz na koniec przesianą mąkę.Gotowe ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Śliwki rozmrozić,odsączy z nadmiaru soku i poukładać na rozłożonym cieście skórkami do dołu.
Śliwki posypać cukrem cynamonowym lub wymieszanym cukrem z cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Wielkość blaszki 25/37 cm.
gusia1000