Sposób przygotowania:
Zapiekany kalafior z pomidorkami koktajlowymi
Wszystkie warzywa dokładnie umyć
Kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Rozłożyć równomiernie na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Każdy z pomidorków koktajlowych przekroić na pół, cebulkę dymkę pokroić na plasterki. Oba warzywa porozkładać między częściami kalafiora. Posypać wszystkimi ziołami i przyprawami i dokładnie przemieszać na blasze, aby wszystkie składniki miały ze sobą kontakt.
Zapiekać przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
Kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Rozłożyć równomiernie na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Każdy z pomidorków koktajlowych przekroić na pół, cebulkę dymkę pokroić na plasterki. Oba warzywa porozkładać między częściami kalafiora. Posypać wszystkimi ziołami i przyprawami i dokładnie przemieszać na blasze, aby wszystkie składniki miały ze sobą kontakt.
Zapiekać przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.