Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Najprostsza zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla wielbicieli cebuli i sera

Najprostsza zupa cebulowa

Składniki:

Najprostsza zupa cebulowa

 

  • 4 duże cebule
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 l bulionu
  • 1 razowa bułka
  • 20 dag tartego seru żółtego

Sposób przygotowania:

Najprostsza zupa cebulowa
Obrane cebule pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na lekko złoty kolor na tłuszczu, zalać gorącym bulionem i gotować na niedużym ogniu około 20 minut. Bułkę pokroić w kostkę, zrumienić w piekarniku. Grzanki rozłożyć na talerzach, zalać gorącą zupą i posypać serem.

Tagi:

tarta cebula