WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki jogurtowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z ciasta zrobionego z dodatkiem jogurtu naturalnego, smażone z plasterkami jabłka. Pulchne, grube i pyszne.

Naleśniki jogurtowe z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki jogurtowe z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki jogurtowe z jabłkami

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortową. Wsypać cukier i proszek do pieczenia. Dodać jogurt naturalny i mleko. Wbić jajko. Wszystko zmiksować mikserem na małych obrotach na jednolite ciasto bez grudek.

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Na małej patelni rozgrzewać porcje oleju i nalewać porcję ciasta. Należy nalewać ciasta trochę więcej żeby dało się w nim zatopić jabłka.

Naleśnik smażyć aż ciasto się trochę zetnie i przekręcać na drugą stronę uważając aby jabłka nie powypadały. Usmażone naleśniki zdejmować na talerz. Podawać na ciepło lub na zimno, można oprószyć cukrem pudrem.

Naleśniki jogurtowe z jabłkami
Naleśnik jogurtowy z jabłkiem w trakcie smażenia
Naleśniki jogurtowe z jabłkami
Plasterki jabłka poutykane w ciasto naleśnikowe na patelni
Naleśniki jogurtowe z jabłkami
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki jogurtowe z jabłkami
Ciasto naleśnikowe po zmiksowaniu wszystkich składników