Sposób przygotowania:
Naleśniki szpinakowe z łososiem
Sposób przygotowania:
1 Składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę dodając olej.
2. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki.
3. Farsz do naleśników wykonujemy w następujący sposób - rozmrozić szpinak, smażyć aż wyparuje cała woda, dodać 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz i sól do smaku.
4. Cebulkę pokroić w drobną i wymieszać z serkiem.
5. Placki naleśnikowe smarujemy serkiem następnie nakładamy farsz szupinkowy i łososia.
6. Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki możemy polać sosem czosnkowo - jogurtowym.
1 Składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę dodając olej.
2. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki.
3. Farsz do naleśników wykonujemy w następujący sposób - rozmrozić szpinak, smażyć aż wyparuje cała woda, dodać 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz i sól do smaku.
4. Cebulkę pokroić w drobną i wymieszać z serkiem.
5. Placki naleśnikowe smarujemy serkiem następnie nakładamy farsz szupinkowy i łososia.
6. Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki możemy polać sosem czosnkowo - jogurtowym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi;)