BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1529]

Naleśniki szpinakowe z łososiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam pyszne naleśniki z farszem ze szpinaku połączonego z kawałkami łososia. Rodzince bardzo zasmakowały wiec przepis zostaje na stałe.

Naleśniki szpinakowe z łososiem

Składniki:

Naleśniki szpinakowe z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki szpinakowe z łososiem
Sposób przygotowania:

1 Składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę dodając olej.

2. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki.

3. Farsz do naleśników wykonujemy w następujący sposób - rozmrozić szpinak, smażyć aż wyparuje cała woda, dodać 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz i sól do smaku.

4. Cebulkę pokroić w drobną i wymieszać z serkiem.

5. Placki naleśnikowe smarujemy serkiem następnie nakładamy farsz szupinkowy i łososia.

6. Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki możemy polać sosem czosnkowo - jogurtowym.