Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierwszy raz przygotowywałam naleśniki na mące kukurydzianej. Wyszły bardzo pyszne i żółciutkie. Podałam je z ulubionym syropem klonowym. Polecam na podwieczorek.

Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym

Składniki:

Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym

Ciasto:

Dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • syrop klonowy według uznania

Sposób przygotowania:

Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym
1. Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.

2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i od razu zwijamy w ruloniki.

3. Na talerze nakładamy porcje naleśników. Polewamy syropem klonowym według uznania i podajemy.

Smacznego.



Rady: Z przepisu wyszło mi 6 sztuk naleśników o średnicy około 17 cm. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.