Sposób przygotowania:
Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym
1. Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i od razu zwijamy w ruloniki.
3. Na talerze nakładamy porcje naleśników. Polewamy syropem klonowym według uznania i podajemy.
Smacznego.
Rady: Z przepisu wyszło mi 6 sztuk naleśników o średnicy około 17 cm. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i od razu zwijamy w ruloniki.
3. Na talerze nakładamy porcje naleśników. Polewamy syropem klonowym według uznania i podajemy.
Smacznego.
Rady: Z przepisu wyszło mi 6 sztuk naleśników o średnicy około 17 cm. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i polecam spróbować.