Sposób przygotowania:
Naleśnikowe rożki kakowe z twarożkiem i jagodami
Dwie łyżki jagód, dwie łyżki przecieru jabłkowego włóż do rondelka, podlej niewielką ilością wody i duś kilka minut podsypując cukrem brązowym do smaku. Na końcu dodaj do sosu masło. Trzymaj na niewielkim ogniu do chwili, aż się rozpuści. Zestaw z ognia. Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując kakao i mąkę. Odstaw jena 30 minut. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju.
Każdy naleśnik przekrój na połowę. Twarożek wymieszaj z syropem z agawy lub klonowym w takiej ilości, jaka Ci odpowiada. Każdy naleśnik zwijaj w rożek, nadziewaj go twarożkiem przesypując obficie jagodami. Układaj na talerzach ozdobionych sosem jagodowym i listkami mięty.
Każdy naleśnik przekrój na połowę. Twarożek wymieszaj z syropem z agawy lub klonowym w takiej ilości, jaka Ci odpowiada. Każdy naleśnik zwijaj w rożek, nadziewaj go twarożkiem przesypując obficie jagodami. Układaj na talerzach ozdobionych sosem jagodowym i listkami mięty.