Sposób przygotowania:
Naleśniki na ostro
Z mleka, jajek i mąki przygotowac ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany i posolić je do smaku.
Do ciasta dodać posiekana cebule, wędlinę i ser i wymieszać.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe polane ketchupem.
Jeśli nie mamy sera możemy dodać tylko wędlinę i cebulę. Ilość wędliny jest dowolna - im więcej tym lepsze naleśniki. Jeśli chcemy to do ciasta możemy też dodać przyprawę do pizzy lub bazylie, oregano albo zioła prowansalskie.
Do ciasta dodać posiekana cebule, wędlinę i ser i wymieszać.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe polane ketchupem.
Jeśli nie mamy sera możemy dodać tylko wędlinę i cebulę. Ilość wędliny jest dowolna - im więcej tym lepsze naleśniki. Jeśli chcemy to do ciasta możemy też dodać przyprawę do pizzy lub bazylie, oregano albo zioła prowansalskie.
Mirka227
5!
Sarenka