Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Naleśniki suzette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Klasyczny francuski deser

Naleśniki suzette

Składniki:

Naleśniki suzette

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki suzette
Pomarańcze wyfiletój, ze skórki usuń białą część, posiekaj w cienkie paseczki i sparz wrzątkiem. Na patelnię wrzuć cukier i skórkę pomarańczową, po chwili dolej sok i masło, podgrzewaj do momentu aż sos zgęstnieje. Na patelnie ułóż złożone na cztery naleśniki i duś je w sosie przez kilka minut. Przed podaniem wlej na patelnię likier i dodaj cząstki pomarańczy, pozwól oparom alkoholu wypalić się do końca, podawaj z powstałym sosem i paskami skórki pomarańczowej.

Tagi:

naleśniki