kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Naleśniki z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na naleśniki z czereśniami. Zostały mi naleśniki od innego dania, więc pomyślałam że dodam do nich serek i czereśnie. Polecam na deser.

Naleśniki z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z czereśniami

 

  • 2 naleśniki
  • 100 gram ricotty
  • 2 łyżki z czubkiem ubitej śmietanki kremówki
  • łyżeczka cukru
  • 2 garście czereśni

Sposób przygotowania:

Naleśniki z czereśniami
Czereśnie myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.

Ricottę przekładamy do miseczki i dodajemy ubitą śmietankę i dosypujemy cukier, mieszamy do połączenia się składników.

Od czereśni odrywamy ogonki i wyjmujemy pestki, kroimy na mniejsze kawałeczki. Każdy naleśnik smarujemy połową masy i kładziemy połowę czereśni, zwijamy w ruloniki.
Naleśniki z czereśniami
Do miseczki wkładamy składniki na masę i mieszamy.
Naleśniki z czereśniami
Pozbawione ogonków i pestek czereśnie kroimy.
Naleśniki z czereśniami
Naleśniki smarujemy przygotowaną masą serową.
Naleśniki z czereśniami
Na posmarowany naleśnik masą serową kładziemy czereśnie.