Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 993]

Pierś z kurczaka po azjatycku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka przyprawiona w azjatyckim stylu, zgrillowana i posypana orzeszkami ziemnymi, tworzy błyskawiczny i smaczny obiad.

Pierś z kurczaka po azjatycku

Składniki:

Pierś z kurczaka po azjatycku

 

  • 8-10 polędwiczek z piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • sos sojowy ciemny
  • olej sezamowy
  • pół puszki orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka po azjatycku

ETAP 1:

Pierś z kurczaka po azjatycku
Polędwiczki z kurczaka przyprawiamy, zalewamy olejem sezamowym i sosem sojowym

Polędwiczki z kurczaka opłukujemy i osuszamy, odcinamy błonki. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i chili, a następnie zalewamy olejem sezamowym i sosem sojowym.

Mięso najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin, aby się zamarynowało.

ETAP 2:

Pierś z kurczaka po azjatycku
Orzeszki ziemne, krótkimi posypiemy mięso, siekamy

Orzeszki ziemne siekamy.

ETAP 3:

Pierś z kurczaka po azjatycku
Mięso grillujemy na patelni grillowej lub na grillu

Polędwiczki grillujemy na patelni grillowej lub na grillu.

Przed podaniem kurczaka posypujemy posiekanymi orzeszkami.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.