WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1210]

Naleśniki z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne tradycyjne naleśniki podane z kisielem, zrobionym ze świeżych czereśni i dodatkowo ze świeżymi czereśniami i cukrem pudrem.

Naleśniki z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z czereśniami

Naleśniki

Kisiel

  • ok. 250 g świeżych czereśni
  • 0,5 opakowania kisielu wiśniowego
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Naleśniki z czereśniami

ETAP 1:

Czereśnie na kisiel wypestkować i wrzucić do garnka. Wsypać cukier, wlać ok. 150 ml wody i zagotować. Pogotować kilka minut i wsypać kisiel rozmieszany w ok. 1/3 szklanki zimnej wody.

Gotować mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe czyli mąkę, mleko, jajko i cukier waniliowy zmiksować na jednolite ciasto. Smażyć naleśniki na oleju i wykładać na talerz.

Połowę naleśnika smarować kisielem i zawijać w kieszonkę.

Posypać cukrem pudrem i ułożyć świeże wypestkowane czereśnie.

Naleśniki z czereśniami
Naleśnik zwinięty z kisielem czereśniowym
Naleśniki z czereśniami
Naleśnik posmatowany wystudzonym kisielem czereśniowym
Naleśniki z czereśniami
Ugotowany i wystudzony kisiel czereśniowy
Naleśniki z czereśniami
Naleśniki w trakcie smażenia na patelni naleśnikowej