jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie naleśników i owoców zawsze się sprawdza. Słodkie, soczyste czereśnie to tego najlepszy dowód. Do tego lekki jogurt i otrzymujemy pyszną sałatkę na słodki obiadowy posiłek.

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami

CIASTO:

DODATKOWO:

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami

ETAP 1

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami
umyte czereśnie drylujemy

Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy

ETAP 2

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami
łączymy składniki ciasta

NALEŚNIKI:
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego jajka, mąki, cukier oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy

ETAP 3

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami
smażymy naleśniki

Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wylewamy porcje ciasta, formując naleśniki. Smażymy je z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe układamy jeden na drugim.

ETAP 4

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami
naleśniki kroimy w paski

Ułożone kroimy w paski o szerokości około 1,5 cm. Powstałe rozwarstwiamy.

ETAP 5

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami
łączymy składniki sałatki

Tak przygotowany naleśnikowy makaron przekładamy do miski. Dodajemy do niego jogurt i czereśnie. Całość mieszamy dodając cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku. Po wymieszaniu danie podajemy