Sposób przygotowania:
Naleśnikowe tagiatelle z czereśniamiETAP 1
Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy
ETAP 2
NALEŚNIKI:
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego jajka, mąki, cukier oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy
ETAP 3
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wylewamy porcje ciasta, formując naleśniki. Smażymy je z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe układamy jeden na drugim.
ETAP 4
Ułożone kroimy w paski o szerokości około 1,5 cm. Powstałe rozwarstwiamy.
ETAP 5
Tak przygotowany naleśnikowy makaron przekładamy do miski. Dodajemy do niego jogurt i czereśnie. Całość mieszamy dodając cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku. Po wymieszaniu danie podajemy
gusia1000