Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Frużelina czereśniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne czereśnie w żelu, które idealnie nadają się do deserów, naleśników, ciast i przeróżnych wypieków.

Frużelina czereśniowa

Składniki:

Frużelina czereśniowa

Sposób przygotowania:

Frużelina czereśniowa

Owoce:

Frużelina czereśniowa
Oprócz przygotowania czereśni frużelina jest szybka w przygotowaniu.

Czereśnie należy dokładnie umyć i wydrylować z nich pestki.

Frużelina:

Frużelina czereśniowa
Należy pamiętać, aby owoców z dodaną już żelatyną nie podgrzewać.

Czereśnie umieścić w garnku i wymieszać z cukrem oraz sokiem cytrynowym. Całość podgotować, aby owoce puściły sok. Kolejno dodać do nich mąkę ziemniaczaną rozrobioną z wodą i gotować aż powstanie kisiel. Należy cały czas mieszać. Garnek zdjąć z ognia.
Żelatynę rozmieszać z niewielką ilością gorącej wody i dokładnie połączyć z ugotowanym kisielem. Frużelinę umieścić w słoiczkach i po zamknięciu odstawić, aby ostygła i zgęstniała.


Tagi:

beza bezy