Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem kukurydziano-serowym
Na około 8 porcji Przygotowujemy ciasto: Do garnka wlewamy 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki wody. Następnie wbijamy jajko,wlewamy 1 łyżkę oleju, wsypujemy 1/2 szklanki mąki i szczyptę soli. Składniki dokładnie miksujemy do połączenia się. Ciasto odstawiamy na kwadrans. Przygotowujemy nadzienie: Kukurydze z puszki odsączamy z zalewy i miksujemy razem ze szczyptą koperku i serem pleśniowym. Doprawiamy pół łyżeczką pieprzu i szczypta soli. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu wykładamy naleśniki na pergamin. Po odsączeniu z tłuszczu na każdy naleśnik nakładamy przygotowany wcześniej farsz kukurydziano serowy i naleśnik zawijamy.