kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Naleśniki z farszem kukurydziano-serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naleśniki możemy podawać polane jogurtem naturalnym

Naleśniki z farszem kukurydziano-serowym

Składniki:

Naleśniki z farszem kukurydziano-serowym

 

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki maki
  • 1 puszka kukurydzy
  • szczypta soli
  • szczypta koperku
  • 100 gram sera pleśniowego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem kukurydziano-serowym
Na około 8 porcji Przygotowujemy ciasto: Do garnka wlewamy 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki wody. Następnie wbijamy jajko,wlewamy 1 łyżkę oleju, wsypujemy 1/2 szklanki mąki i szczyptę soli. Składniki dokładnie miksujemy do połączenia się. Ciasto odstawiamy na kwadrans. Przygotowujemy nadzienie: Kukurydze z puszki odsączamy z zalewy i miksujemy razem ze szczyptą koperku i serem pleśniowym. Doprawiamy pół łyżeczką pieprzu i szczypta soli. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu wykładamy naleśniki na pergamin. Po odsączeniu z tłuszczu na każdy naleśnik nakładamy przygotowany wcześniej farsz kukurydziano serowy i naleśnik zawijamy.