Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami, orzechami i żółtym seremciasto naleśnikowe 1

Masło podgrzewamy. Białka oddzielamy od żółtek. Do naczynia wkładamy mąkę z solą, żółtka i mleko. Dokładnie mieszamy.
ciasto naleśnikowe 2

Do ciasta naleśnikowego dolewamy roztopione masło. Dokładanie mieszamy.
ciasto naleśnikowe 3

Pianę z białek ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Przygotowanie farszu 1

Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na tłuszczu.
Przygotowanie farszu 2

Oczyszczone pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do cebuli. Czekamy aż odparują nadmiar wody.
Przygotowanie farszu 3

W misce łączymy ze sobą pieczarki z cebulą, pietruszkę, orzechy i starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładamy na naleśniki. Składamy na pół. Podajemy na ciepło. Można podać polane ketchupem.