jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pesto roszponkowe w naleśnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne pesto roszponkowe, można zjeść z makaronem lub w naleśnikach zapieczonych z serem pleśniowym. Z takiej kombinacji wyszło całkiem smaczne danie.

Pesto roszponkowe w naleśnikach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pesto roszponkowe w naleśnikach

 

Sposób przygotowania:

Pesto roszponkowe w naleśnikach
Sałatę oczyść, umyj, zalej oliwą. Dodaj ząbek czosnku pokrojony w plasterki - zmiksuj wszystko na pastę. Dodaj drobno starty ser, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Pokrój ser camembert w plasterki. Posmaruj naleśniki pesto poukładaj plasterki sera, złóż naleśniki na połówki.

Zapiekaj je w piekarniku lub na patelni teflonowej tak, by naleśniki były chrupiące. Podawaj od razu.  
Pesto roszponkowe w  naleśnikach
Zmiksuj wszystko na pastę. Dodaj drobno starty ser, dopraw solą i pieprzem do smaku.