Sposób przygotowania:
Naleśniki z kaszy manny
Mleko przelewamy do miseczki. Dodajemy kaszę mannę, wbijamy jajko. W wersji dla dorosłych do ciasta możemy dodać odrobinę cukru. Ciasto mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju. Wlewamy porcjami ciasto (z podanych proporcji wyszły mi 2 naleśniki). Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano.
Naleśniki przekładamy ulubionymi dodatkami (u mnie jest to dżem wiśniowy niesłodzony).
Naleśniki możemy zwinąć w ruloniki i pokroić na ślimaczki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju. Wlewamy porcjami ciasto (z podanych proporcji wyszły mi 2 naleśniki). Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano.
Naleśniki przekładamy ulubionymi dodatkami (u mnie jest to dżem wiśniowy niesłodzony).
Naleśniki możemy zwinąć w ruloniki i pokroić na ślimaczki.