WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki z kaszy jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięciutkie i delikatne naleśniki z kaszy jaglanej, które robi się na mące ziemniaczanej. Można je podać na słodko lub słono.

Naleśniki z kaszy jaglanej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kaszy jaglanej

ETAP 1:

Kaszę opłukać zimną wodą, następnie przelać wrzątkiem i znów opłukać zimną wodą. Włożyć do garnka, wlać szklankę wody i gotować ok. 15 minut aż woda się wchłonie. Wystudzić, wyjąć z woreczka i zblendować ze szklanką mleka. Dodać mąkę, jajko, sól, cukier waniliowy i resztę mleka i zmiksować na jednolite ciasto.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wlać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykładać na talerz.

Podawać na gorąco.

Naleśniki z kaszy jaglanej
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki z kaszy jaglanej
Zmiksowane ciasto na naleśniki jaglane w misce
Naleśniki z kaszy jaglanej
Jajko, mąka ziemniaczana, pozostałe mleko i cukier dodane do zblendowanej kaszy
Naleśniki z kaszy jaglanej
Kasza jaglana zblendowana ze szklanką mleka.