Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Naleśniki z malinami i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste maliny tworzą zaskakująco smaczne połączenie z bananem. Wykorzystałam je jako farsz do naleśników.

Naleśniki z malinami i bananem

Składniki:

Naleśniki z malinami i bananem

Na 10 naleśników:

Sposób przygotowania:

Naleśniki z malinami i bananem

ETAP 1:

Naleśniki z malinami i bananem
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Odstawiamy, aby odpoczęło.

Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy przez sitko, wbijamy jajka, dodajemy wodę, mleko, olej. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto odstawiamy do odpoczęcia na 15 minut. Następnie ciasto ubijamy rózgą.

ETAP 2:

Naleśniki z malinami i bananem
Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej olejem

Patelnię smarujemy cieniutką warstwą oleju. Wylewamy porcjami ciasto i smażymy je z obu stron.

ETAP 3:

Naleśniki z malinami i bananem
Do naleśników dałam farsz z malin i bananów

Banana kroimy w kostkę, mieszamy z malinami i odrobiną cukru.

ETAP 4:

Naleśniki z malinami i bananem
Naleśniki złożyłam w kopertki i polałam śmietanką

Na każdym naleśniku układamy porcję owoców. Naleśniki zwijamy w kopertki.
Przed podaniem naleśniki polewamy śmietanką wymieszaną z cukrem.