Sposób przygotowania:
Naleśniki z nutellą, bananami i sosem krówkowym
1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
3. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Następnie każdy naleśnik smarujemy nutellą, przez środek układamy pokrojone w plasterki banany i zwijamy w ruloniki.
4. Sos: Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie rzucamy krówki w gotujemy, aż się rozpuszczą cały czas mieszając na małym ogniu. Polewa będzie gotowa gdy krówki będą jednolicie rozpuszczone.
5. Naleśniki polewamy sosem krówkowym i od razu podajemy.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 8 naleśników.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
3. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Następnie każdy naleśnik smarujemy nutellą, przez środek układamy pokrojone w plasterki banany i zwijamy w ruloniki.
4. Sos: Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie rzucamy krówki w gotujemy, aż się rozpuszczą cały czas mieszając na małym ogniu. Polewa będzie gotowa gdy krówki będą jednolicie rozpuszczone.
5. Naleśniki polewamy sosem krówkowym i od razu podajemy.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 8 naleśników.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gosiapiotrek23
Babeczka35
I pysznie :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.