WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1018]

Naleśniki z bananem i kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki usmażone a następnie zwijane z bananami i obsmażane na patelni. Oprószone cukrem pudrem i udekorowane kremem adwokatowym.

Naleśniki z bananem i kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z bananem i kremem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z bananem i kremem

ETAP 1:

Mąkę wsypać do miski. Dodać szczyptę soli. Wbić jajko i wlać mleko. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto. Na patelnię naleśnikową wlać łyżkę oleju i wlać porcję ciasta. Rozprowadzić po całej patelni i usmażyć z obu stron na złoty kolor. To samo zrobić z resztą ciasta. Naleśniki lekko przestudzić.

Następnie na każdym naleśniku kłaść jednego banana i zwijać w roladkę. Przekroić na pół i ułożyć na patelni. Obsmażyć mocno z każdej strony żeby naleśniki nabrały chrupiącej skórki.

Naleśniki przełożyć na talerz, oprószyć cukrem pudrem i udekorować kremem adwokatowym.

Naleśniki z bananem i kremem
Naleśniki obsmażone na patelni przed zdjęciem na talerz
Naleśniki z bananem i kremem
Naleśnik zwinięty z bananem przed przekrojeniem i obsmażeniem
Naleśniki z bananem i kremem
Na każdym naleśniku ułożyć jednego banana
Naleśniki z bananem i kremem
Naleśnik po usmażeniu przed zwinięciem z bananem