Sposób przygotowania:
Naleśniki z mandarynkami i owocami gojiPrzygotowanie ciasta:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Pozostawiamy na ok. 20 min.
Z ciasta na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na rumiano, po ok. 2-3 min. z każdej strony.
Przygotowanie nadzienia :
Ser mielimy w maszynce do mielenia mięsa na drobnych oczkach.
Przygotowanie nadzienia :
Mandarynki z puszki odcedzamy na sicie, pozostawiając syrop. Odsączone mandarynki przekrawamy na pół. Do zmielonego sera dodajemy serek mascarpone, ok.2- 3 łyżki syropu z mandarynek, cukier puder do smaku. Mieszamy całość z pokrojonymi mandarynkami i owocami goji.
Etap końcowy :
Przygotowanym nadzieniem smarujemy upieczone naleśniki. Składamy na kształt chusteczki.
Czekoladka 2