lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi ruskie najsmaczniejsze

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Były pierogi z mięsem no to czas teraz na ruskie. Proste doprawione, najsmaczniejsze i najlepsze:) Coś innego, łatwego do przygotowania.

Pierogi ruskie najsmaczniejsze Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pierogi ruskie najsmaczniejsze

Składniki:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie najsmaczniejsze

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól, jajko i masło, nie zapomnijmy o wodzie by była gorąca lecz nie wrzątek. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy podsypując mąką.

Wycinamy kółka szklanką. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i myjemy. Wkładamy do garnka z wodą i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i tłuczkiem do ziemniaków ugniatamy je, dodajemy twaróg i masło formujemy kuleczki i kładziemy na środek ciasta( kółeczka) i sklejamy pierożka.

Gotujemy pierożki w osolonej wodzie z odrobiną oleju.

Po ugotowaniu odcedzamy z wody i smażymy je na patelni. Będą chrupiące.

Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Do misy wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól, jajko i masło,nie zapomnijmy o wodzie by była gorąca lecz nie wrzątek.Wyrabiamy ciasto .
Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Ciasto wałkujemy podsypując mąką. Ciasto wałkuje się idealnie.
Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Wycinamy kółka szklanką, pamiętajmy by była szeroka.
Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Ziemniaki obieramy,kroimy na ćwiartki i myjemy. Wkładamy do garnka z wodą i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i tłuczkiem do ziemniaków ugniatamy je,dodajemy twaróg i masło formujemy kuleczki i kładziemy na środek ciasta
Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Sklejamy pierożka.Gotujemy pierożki w osolonej wodzie z odrobiną oleju.
Pierogi ruskie najsmaczniejsze
Po ugotowaniu odcedzamy z wody i smażymy je na patelni. Będą chrupiące.

Tagi:

pierogi dania