lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Krem z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszna zupa krem wyszła, tym razem nawet nie miałam czasu na robienie zdjęć. Zupa poszła w mig. Powinnam się cieszyć bo znaczy, że była dobra.

Krem z buraczków

Składniki:

Krem z buraczków

Składniki:

  • buraczki 1 kg

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

 

 

  • skrzydełka drobiowe 4 szt

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z buraczków

Krok 1

Buraczki dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w ćwiartki i zawinęłam w folię aluminiową. Zapiekałam je koło 1.1/2 godziny w 200 stopniach. Do garnka wlałam wodę około 2.1/2 litra, włożyłam skrzydełka marchew, ziemniaki i jabłko pokrojone w ćwiartki bez skórki oraz buraczki upieczone. Czosnek starłam i przesmażyłam go na patelni i dodałam do zupy, doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam, aż warzywa zmiękły. Na końcu dodałam soku z cytryny do smaku.

Krok 2

Przestudzone warzywa zblenderowałam, wlewając wywar z zupy, kiedy konsystencja była akurat dodałam śmietanę 30%. Podałam na gorąco z listkami pietruszki.


Tagi:

zupa zupa krem