Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem truskawkowym.
Naleśniki - ciasto:Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko i całość rózgą intensywnie mieszamy. Kolejno ciągle mieszając dodajemy mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Odstawiamy ciasto, aby odpoczęło.W tym czasie robimy mus: Jeśli mamy świeże truskawki - myjemy je i po umyciu usuwamy szypułki.(W przypadku mrożonych zasypujemy cukrem i czekamy aż puszczą soki - miksujemy) wkładamy do melaksera zasypujemy cukrem i miksujemy.Śmietanę przelewamy do miski, ubijamy mikserem z cukrem.Smażymy naleśniki: Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę tłuszczu i rozprowadzamy pędzelkiem po całej powierzchni. (Jeden naleśnik na jednej łyżeczce tłuszczu) Smażymy cienkie naleśniki z obu stron do momentu zarumienienia się brzegów.Jednocześnie podgrzewamy mus.Gotowe naleśniki zwijamy w rulon, polewamy musem i kładziemy kleksa bitej śmietany, lub składamy w trójkąty, polewamy musem, dodajemy śmietanę i dekorujemy truskawkami;)