Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami
Ciasto naleśnikowe: mąke mleko, jajko mieszamy razem. Nie podam proporcji bo zawsze robie na oko. około 2 szklanek mąki około szklanki mleka i 1 jajko - zawsze mozna dodać trche wiecje mleka lub mąki. :)
Do ciasta dodajemy szczypte soli i cukru.
Smazymy naleśniki z dwóch stron na rozgrznym oleju.
Farsz:
15szt pieczarek (lub mniej - też troche na oko) obieramy i kroimy na drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie razem z oliwa i pokrojona w kostke cebulką. Dosalam i dopieprzamy do smaku.
Na usmazone naleśniki nakladamy farsz pieczarkowy i zwijamy w rulonik lub kopertke. Mozna jeść od razu, albo odsmażone :)
Do ciasta dodajemy szczypte soli i cukru.
Smazymy naleśniki z dwóch stron na rozgrznym oleju.
Farsz:
15szt pieczarek (lub mniej - też troche na oko) obieramy i kroimy na drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie razem z oliwa i pokrojona w kostke cebulką. Dosalam i dopieprzamy do smaku.
Na usmazone naleśniki nakladamy farsz pieczarkowy i zwijamy w rulonik lub kopertke. Mozna jeść od razu, albo odsmażone :)