Sposób przygotowania:
Naleśniki z prażonymi jabłkami i cynamonem
1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Nadzienie: Jabłka myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy jabłka, chwilę dusimy cały czas mieszając, następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy cukier i cynamon do smaku.
4. Na naleśniki nakładamy porcje jabłek i zwijamy ruloniki. Podajemy od razu gorące i smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 8 sztuk naleśników o średnicy 17 cm. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Nadzienie: Jabłka myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy jabłka, chwilę dusimy cały czas mieszając, następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy cukier i cynamon do smaku.
4. Na naleśniki nakładamy porcje jabłek i zwijamy ruloniki. Podajemy od razu gorące i smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 8 sztuk naleśników o średnicy 17 cm. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.
Czekoladka 2