pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Naleśniki z procentowym nadzieniem malin

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

naleśniki z farszem malinowym z dodatkiem wysokoprocentowej nalewki śliwkowej

Naleśniki z procentowym nadzieniem malin Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z procentowym nadzieniem malin

 

  • 150 gram świeżych malin
  • 50 ml nalewki śliwkowej
  • twarożek waniliowy 300 g
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 2 jajka
  • mleko ½ litra
  • woda 300 ml
  • cukier 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • mąka pszenna 3 szklanki
  • szczypta soli
  • proszek do pieczenia ½ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Naleśniki z procentowym nadzieniem malin
Jajka miksujemy z cukrem białym, waniliowym i solą. Następnie wlewamy mleko wraz z wodą. Dodajemy jeszcze mąkę do zagęszczenia i ponownie mieszamy. Maliny rozgniatamy widelcem. Dodajemy serek waniliowy oraz wlewamy nalewkę. Masę mieszamy. Ciasto naleśnikowe porcjami wylewamy na rozgrzaną patelnię smażąc naleśniki. Gotowe naleśniki zawijamy z farszem w ruloniki. Smacznego.
Naleśniki z procentowym nadzieniem malin
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy ze soba
Naleśniki z procentowym nadzieniem malin
Do sypkich składników dodajemy płyny i mieszamy
Naleśniki z procentowym nadzieniem malin
Do serka i malin dodajemy nalewkę śliwkową
Naleśniki z procentowym nadzieniem malin
Usmażone nalesniki z nałożonym farszem zwijamy w rulonik