Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Naleśniki z rabarbarem i porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Usmażone na patelni naleśniki smaruję podsmażonym rabarbarem połączonym z dżemem z czarnej porzeczki,a następnie zwijam go.

Naleśniki z rabarbarem i porzeczką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z rabarbarem i porzeczką

 

 

 

 

 

  • 8 łyżek oleju

 

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rabarbarem i porzeczką
Mąkę przesiewam, następnie wlewam do niej mleko, wbijam jajka, wsypuję sól, po czym wstawiam ciasto na godzinę do lodówki. Naleśniki smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Rabarbar oczyszczam i kroję w plasterki. Na oddzielnej patelni topię masło, wsypuję cukier, wrzucam rabarbar. Całość podsmażam, a na koniec, kiedy rabarbar będzie miękki dodaję dżem z czarnych porzeczek i dokładnie mieszam. Naleśniki smaruję przygotowanymi owocami, po czym zwijam je.
Naleśniki z rabarbarem i porzeczką
Przygotowane ciasto naleśnikowe wstawiam do lodówki.
Naleśniki z rabarbarem i porzeczką
Naleśniki smażę na rozgrzanym na patelni oleju.
Naleśniki z rabarbarem i porzeczką
Rabarbar oczyszczam i kroję w plasterki.
Naleśniki z rabarbarem i porzeczką
Etap 4Na oddzielnej patelni topię masło, wsypuję cukier, wrzucam rabarbar. Całość podsmażam, a na koniec, kiedy rabarbar będzie miękki dodaję dżem z czarnych porzeczek i dokładnie mieszam.