ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Aromatyczne naleśniki ze skórką pomarańczową w syropie z miodem oraz kilkoma kroplami aromatu waniliowego.

Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem

 

  • 2 szklanki wody
  • 3 łyżki skórki pomarańczowej w syropie
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • olejek waniliowy- kilka kropli
  • olej do smażenia ok. pół szklanki

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem
Do miseczki wlewamy zimną wodę, dodajemy przesianą przez sitko mąkę pszenną, trzy łyżki skórki pomarańczowej razem z syropem, szczyptę soli i na koniec łyżkę miodu oraz kilka kropli aromatu waniliowego. Wszystko razem dobrze mieszamy trzepaczką rózgową. Dobrze rozgrzewamy średniej wielkości patelnię, na którą wlewamy łyżkę oleju. Po rozgrzaniu patelni do odpowiedniej temperatury wlewamy ciasto na patelnię nalewką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor, aż się ładnie zarumienią. Możemy je podawać posmarowane według własnego uznania: dżemem, nutellą albo białym serem z dodatkiem cukru.
Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem
Jajka wbijamy do dwóch szklanek zimnej wody.
Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem
Dodajemy mąkę, skórkę pomarańczową i inne składniki i wszystko mieszamy..
Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem
Smażymy na średniej wielkości patelni aż się zarumienią.
Naleśniki ze skórką pomarańczową i miodem
Smarujemy je na przykład ulubionym dżemem.

Tagi:

naleśniki