Sposób przygotowania:
Naleśnikowa róża
Do naczynia wlać mleko, wbić jajka. Włączyć robot na średnie obroty i miksować a w trakcie miksowania wsypywać mąkę. Dodać sól, olej i cukier i dalej miksować aż nie będzie grudek. Ciasto odstawić na 30 minut. Na patelnię do naleśników nalewać po porcji ciasta i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Przygotować nadzienie : Twaróg utrzeć z cukrem. Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Nektaryny obrać ze skórki i usunąć pestki. Pokroić je w kostkę, około 1,5 sztuki zostawić. Banany i 2,5 nektaryny dodać do twarogu i utrzeć na krem. Dodać resztę nektarynek i wymieszać. Na każdy z naleśników kłaść po dwie łyżki nadzienia, złożyć na pół. Następnie z jednego brzegu zagiąć naleśnik w trójkąt i zwijać naleśniki w formę trójkąta. Tak zwinięte naleśniki układać na okrągłym talerzu tworząc kwiat . Na koniec polać sosem czekoladowym.
Smakowita
Tuśka26