Sposób przygotowania:
Nalewka imbirowa
Świeży imbir obieramy i drobno kroimy lub mielimy. Przekładamy do dużego słoja, zalewamy spirytusem, wrzucamy nasiona kardamonu, zakręcamy i odstawiamy na miesiąc, od czasu do czasu potrząsając.
Po tym czasie przecedzamy dokładnie. Z wody, cukru i cukru waniliowego gotujemy syrop, do rozpuszczenia cukru i mieszamy z odfiltrowanym płynem. Zakręcamy w słoiku i odstawiamy na trzy miesiące.
Po tym czasie rozlewamy do butelek.
Po tym czasie przecedzamy dokładnie. Z wody, cukru i cukru waniliowego gotujemy syrop, do rozpuszczenia cukru i mieszamy z odfiltrowanym płynem. Zakręcamy w słoiku i odstawiamy na trzy miesiące.
Po tym czasie rozlewamy do butelek.
robaczek
WWWiola
Jest wyczuwalny, ale nie bardzo ostry. Coś jak syrop imbirowy do piwa.
Czekoladka 2