wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Nalewka orzechowa na skorupkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nalewka im dłużej stoi tym ma potem lepszy smak.

Nalewka orzechowa na skorupkach

Składniki:

Nalewka orzechowa na skorupkach

 

  • zgniecione skorupki orzechów włoskich
  • 50% wódka zrobiona ze spirytusu
  • po trzech miesiącach- gorący syrop cukrowy do dosłodzenia

Sposób przygotowania:

Nalewka orzechowa na skorupkach
Przygotować tyle zgniecionych skorupek orzechów włoskich, by napełnić słój w dwóch trzecich jego pojemności. Wódką zalewamy skorupki. Na 3 miesiące zostawiamy w chłodnym miejscu. Przefiltrować i dosłodzić gorącym syropem cukrowym. Przelać do butelek i pozostawić na 3 miesiące.