Sposób przygotowania:
Nalewka z płatków róży
Płatki róży zbieramy najlepiej w słoneczny dzień. Odrywamy w czasie zrywania białe końcówki płatków.
Płatki róży myjemy, odsączamy na sitku i wsypujemy do szklanego słoja razem z cukrem. Wódkę mieszamy z rumem. Zalewamy płatki. Pozostawiamy w zacienionym miejscu na 3 tygodnie przez pierwsze dni codziennie mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po tym czasie przefiltrowujemy nalewkę i przelewamy do butelek. Zapominamy o niej aż do jesiennych wieczorów
Płatki róży myjemy, odsączamy na sitku i wsypujemy do szklanego słoja razem z cukrem. Wódkę mieszamy z rumem. Zalewamy płatki. Pozostawiamy w zacienionym miejscu na 3 tygodnie przez pierwsze dni codziennie mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po tym czasie przefiltrowujemy nalewkę i przelewamy do butelek. Zapominamy o niej aż do jesiennych wieczorów
SylaUla