Sposób przygotowania:
Napój z natki pietruszki
Nać pietruszki dokładnie myjemy i osuszamy. Odrywamy grube łodyżki, tak żeby zostały nam tylko te cieniutkie i listki.
Następnie wkładamy je do kielicha blendera. Dodajemy cukier i sok wyciśnięty z cytryny. Wlewamy 100 ml wody mineralnej i kilka kostek lodu, całość miksujemy przez 30 sekund.
Następnie dolewamy pozostałą wodę i ponownie miksujemy przez 30 sekund.
Gotowy napój przez podaniem przecedzamy przez sitko, wówczas jest on klarowny i ma ładny zielony kolor.
Następnie wkładamy je do kielicha blendera. Dodajemy cukier i sok wyciśnięty z cytryny. Wlewamy 100 ml wody mineralnej i kilka kostek lodu, całość miksujemy przez 30 sekund.
Następnie dolewamy pozostałą wodę i ponownie miksujemy przez 30 sekund.
Gotowy napój przez podaniem przecedzamy przez sitko, wówczas jest on klarowny i ma ładny zielony kolor.