Sposób przygotowania:
Napoleonka bez pieczenia
3 szklanki mleka wlać do garnka,dodać masło i cukier waniliowy.Zagotować na małym ogniu,mieszając co jakiś czas.Żółtka,cukier,mąkę i resztę mleka zmiksować na jednolitą masę.
Gotujące się mleko zdjąć z ognia.Cały czas mieszając wlać powoli zmiksowaną masę.Gotować aż masa zgęstnieję jak budyń.W prostokątnej formie ułożyć połowę krakersów.Wylać gorącą masę,przykryć resztą ciastek.Posypać obficie cukrem pudrem,odstawić do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Gotujące się mleko zdjąć z ognia.Cały czas mieszając wlać powoli zmiksowaną masę.Gotować aż masa zgęstnieję jak budyń.W prostokątnej formie ułożyć połowę krakersów.Wylać gorącą masę,przykryć resztą ciastek.Posypać obficie cukrem pudrem,odstawić do ostygnięcia na 2-3 godziny.
kasik12
wedith1