paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Niby paszteciki z francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybkie w przygotowaniu z ciasta francuskiego przekąski z salami i serkiem pleśniowym

Niby paszteciki z francuskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Niby paszteciki z francuskiego

 

  • ciasto francuskie
  • salami w plastrach,
  • ser pleśniowy camembert,
  • papryczka peperoni

Sposób przygotowania:

Niby paszteciki z francuskiego
Papryczkę pokroić w talarki a ser pleśniowy w kostkę. Ciasto francuskie pociąć na małe kwadraty. Na każdym kwadracie położyć pół plasterka salami kawałek serka pleśniowego oraz 2- lub 3 talarki papryczki. Założyć ciasto na pół i zlepić brzegi. Można posmarować brzegi białkiem lub wodą aby lepiej się zlepiły. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.
Niby paszteciki z francuskiego
na kawałki ciasta układamy pół plastra salami kawałki serka pleśniowego