lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Nototenia smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka rybka istnieje . Białe mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości .

Nototenia smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nototenia smażona

 

Sposób przygotowania:

Nototenia smażona
1. Rybę kupiłam mrożoną i zostawiłam aby sama odmroziła się, nie pomagałam wcale tego procesu skrócić . 2. Rybę dokładnie myjemy i czyścimy z łusek , obcinamy płetwy . 3. Zostawiamy rybę w mleku najlepiej na godzinę. 4.Dzięki mleku mięso ryby będzie bardziej delikatne i pozbędziemy się zapachu ryby . 5.Po godzinę wyjmujemy rybę i osuszamy , (wcześniejsze przyprawienie może je wysuszyć), obtaczamy je w mące i rzucamy na gorącą patelnię. Smażymy na złoto i wcinamy póki ciepłe.
Nototenia smażona
Rybę kupiłam mrożoną i zostawiłam aby sama odmroziła się, nie pomagałam wcale tego procesu skrócić . Rybę dokładnie myjemy i czyścimy z łusek , obcinamy płetwy .
Nototenia smażona
Po godzinę wyjmujemy rybę i osuszamy , (wcześniejsze przyprawienie może je wysuszyć), obtaczamy je w mące i rzucamy na gorącą patelnię. Smażymy na złoto i wcinamy póki ciepłe.