Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna jesienna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej, z dodatkiem marchwi, ogórków kiszonych i kukurydzy.

Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 5 cm pora
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • Pieprz czarny do smaku
  • Szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści. przekroić na pół, poszatkować drobno. Wrzucić do miski. Por oczyścić, posiekać w drobną kosteczkę. Obraną marchew zetrzeć na tarce. Podobnie ogórki. Wrzucić warzywa do kapusty. Dodać kukurydze odsączoną z zalewy. Dodać majonez, jogurt, doprawić do smaku i wymieszać.


Poznaj wartość kaloryczną kapusty pekińskiej >>>

Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści. Poszatkować drobno. Wrzucić do miski.
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Por oczyścić, posiekać w drobną kosteczkę. Obraną marchew zetrzeć na tarce. Podobnie ogórki.
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Wrzucić warzywa do kapusty. Dodać kukurydze odsączoną z zalewy.

Tagi:

kapusta