Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kiedy brak pomysłu co przygotować jako dodatek do drugiego dania podsuwam wówczas surówki z kapusty pekińskiej. Dzisiaj szybka i smaczna kompozycja z rzodkiewką.

Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem

 

  • 1/3 niewielkiej kapusty pekińskiej
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Kapustę pekińską szatkujemy, przekładamy do miski. rzodkiewki myjemy, wycieramy i odcinamy końce - ścieramy na dużych oczkach na tarce do jarzyn, przekładamy do kapusty. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dodajemy majonez, mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Etap 1 kapustę pekińską szatkujemy - średnio
Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Etap 2 rzodkiewki myjemy i ścieramy na dużych oczkach
Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Etap 3 warzywa przekładamy do dużej miski
Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Etap 4 mieszamy doprawiając solą i pieprzem a na koniec dodajemy majonez