Sposób przygotowania:
Obiadowa wątróbka drobiowa.
Wątróbki dokładnie opłukać w zimnej wodzie.Oczyścić z błonek i przekrawać na połowy.Osączone z wody zalać zimnym mlekiem. Cebule obrać,opłukać i osączyć.Pokroić na półplastry lub drobniej.Lekko posolić. Wątróbkę osączyć z mleka.Oprószyć lekko mąką,otrzepać z nadmiaru i kłaść na rozgrzany na patelni olej.Smażyć na rumiano z obu stron.Oprószyć pieprzem,dodać cebule i dusić razem na małym ogniu,aż stanie się szklista.Podlać ok.200 ml wody,wsypać przyprawę uniwersalną do zup i dań oraz wlać sos sojowy.Dusić razem ok.10 minut na małym ogniu pod przykrycie,co pewien czas mieszając.Gotową wątróbkę posypać posiekaną natką pietruszki. Można podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.Jako dodatek zrobiłam mizerię,ale świetnie też pasuje ogórek małosolny bądź kiszony.