Sposób przygotowania:
Ogniste tulipany
W okrągłych foremkach lub filiżankach zamroź wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) podziel na kostki i rozpuść każdą z osobna na kąpieli wodnej. Na ciemną czekoladę wlej czekoladę białą. Zamrożony lód owiń w foliowy woreczek. Boki zanurzaj w rozpuszczonej czekoladzie, tak aby powstały płatki tulipana. Poczekaj chwilę, aż czekolada stwardnieje i delikatnie zdejmij czekoladowego tulipana. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj pozostałą rozpuszczoną czekoladę oraz chilli. Dokładnie zmiksuj. Krem przełóż do rękawa cukierniczego. Wnętrze czekoladowych tulipanów wypełnij kremem. Wierzch deseru oprósz odrobiną chili oraz kakaową posypką.