Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Ogórek faszerowany serkiem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie ogórki faszerowane serkiem wiejskim, świeżą bazylią i otrębami pszennymi to dobry pomysł na szybkie i smaczne śniadanie.

Ogórek faszerowany serkiem i bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórek faszerowany serkiem i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Ogórek faszerowany serkiem i bazylią
Ogórka dokładni myjemy lub cienko obieramy i przecinamy wzdłuż na połówki.

Za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ, a wydrążony środek oprószamy pieprzem i solą.

Serek wiejski przekładamy do miseczki i mieszamy razem z posiekaną bazylią, miąższem ogórka oraz otrębami.

Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy, a następnie faszerujemy ogórki.
Ogórek faszerowany serkiem i bazylią
Ogórka dokładni myjemy lub cienko obieramy i przecinamy wzdłuż na połówki.
Ogórek faszerowany serkiem i bazylią
Za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ, a wydrążony środek oprószamy pieprzem i solą.
Ogórek faszerowany serkiem i bazylią
Serek wiejski przekładamy do miseczki i mieszamy razem z posiekaną bazylią, miąższem ogórka oraz otrębami.
Ogórek faszerowany serkiem i bazylią
Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy, a następnie faszerujemy ogórki.