Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Jajka gotujemy w wodzie na twardo.
Przekładamy do zimnej wody i studzimy.
Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Ogórka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez i ponownie mieszamy.
Gotowy farsz przekładamy do białek. Krroimy szczypiorek i posypujemy na jajka.
Przekładamy do zimnej wody i studzimy.
Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Ogórka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez i ponownie mieszamy.
Gotowy farsz przekładamy do białek. Krroimy szczypiorek i posypujemy na jajka.