kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne jajka z lekką nutą świeżości, a to dzięki zielonemu ogórkowi. Szybkie i proste w przygotowaniu.

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem

 

  • 2 jajka
  • 1 plaster żółtego sera
  • 1 plaster białej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 centymetrowy kawałek zielonego ogórka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Jajka gotujemy w wodzie na twardo.
Przekładamy do zimnej wody i studzimy.
Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Ogórka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez i ponownie mieszamy.
Gotowy farsz przekładamy do białek. Krroimy szczypiorek i posypujemy na jajka.
Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Z białek wyjmujemy żółtka i drobno kroimy.
Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Żółty ser i cebulę bardzo drobno kroimy.
Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Pokrojone składniki przekładamy do miseczki, posypujemy przyprawami..
Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem
Do miski dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.