Sposób przygotowania:
Krucha rolada z mięsem mielonym i ogórkami
Do miski przekładam mielone mięso, ja użyłam wołowe. Ogórki małosolne kroję w drobną kostkę dodaję do mięsa. Cebulkę obieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa.
Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą.
Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie.
Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą i pieprzem.
Roladę przekłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok 40 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.
Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą.
Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie.
Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą i pieprzem.
Roladę przekłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok 40 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.