Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Ogórki grilowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wspaniałe do potraw mięsnych z grilla

Ogórki grilowe

Składniki:

Ogórki grilowe

 

 

  • Zalewa :
  • 3 szklanki wody,
  • 2 szklanki octu,
  • 60 dkg cukru.

Sposób przygotowania:

Ogórki grilowe
Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki, seler zetrzeć na grubej tarce. To wszystko zalać na 3 godziny 9 szklankami wody i 1 szklanką soli. Po trzech godzinach wyjąć wszystko z solanki / przecedzić/. Ogórki, cebulę, paprykę i seler ułożyć w słojach. Do każdego słoika dodać gorczycę, ziele angielskie i mieloną kolendrę. Zalać zalewą. Słoiki zakręcić, wstawić do gara. Gotować 5 min.

Tagi:

ogórki