Sposób przygotowania:
Ziołowy schab wieprzowyETAP 1:
Marynata Olej wymieszać z ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać.
ETAP 2:

Umyty schab naciąć wzdłuż cztery razy i natrzeć wcześniej przygotowaną marynatą, odstawić na około 30minut.
ETAP 3:

Pesto Do malaksera wrzucić orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę z pietruszki, parmezan, dodać oliwę i sok z limonki. Zmiksować do postaci gęstego pesto. Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:

Nacięcia schabu nafaszerować pesto. Całość owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 60 minut.
Magdalena88
Marika-